Γιατί δεν πρέπει να αγοράζετε ποτέ

άσπορα σταφύλια.


  • Τελευταία ενημέρωση: 12 Μαρτίου 2024
  • Χρόνος ανάγνωσης: περίπου 5 λεπτά

Γιατί δεν πρέπει να αγοράζετε ποτέ άσπορα σταφύλια.

Άσχετα αν είναι πράσινα ή κόκκινα - αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει ποτέ να αγοράζετε άσπορα σταφύλια...

Είτε καθαρά από συνήθεια, είτε επειδή υποτίθεται πως μας αρέσουν περισσότερο σε αυτή τη μορφή, οι περισσότεροι από εμάς στις μέρες μας επιλέγουν να αγοράσουν άσπορα σταφύλια. Άλλωστε, τα σουπερμάρκετ μας τα προσφέρουν δελεαστικά στα ράφια τους, και υπόσχονται μεγαλύτερη ευκολία στην κατανάλωση τους. Υπάρχουν όμως αρκετοί λόγοι, οι οποίοι είναι κατά αυτής της αγοράς, και τους οποίους Θα σας αποκαλύψω σε αυτό το σύντομο άρθρο μου. Επίσης, θα σας εξηγήσω τι κρύβεται πίσω από αυτό, και γιατί θα πρέπει να επιλέξετε την επόμενη φορά τα σταφύλια με σπόρους.

Από που προέρχονται τα άσπορα σταφύλια

Συνήθως, τα άσπορα σταφύλια είναι πάρα πολύ μικρά χωρίς την παρέμβαση των καλλιεργητών, επειδή η φυτική ορμόνη που απαιτείται για την ανάπτυξη τους βρίσκεται στους σπόρους. Κι έτσι, για να μεγαλώσουν τους προστίθεται τεχνητά γιβερελλίνη, μια τεχνητή φυτική ορμόνη, ώστε να προωθήσει την ανάπτυξη των σταφυλιών αυτών. Ακόμη κι αν η ουσία αυτή θεωρείται γενικά ακίνδυνη για την υγεία μας, δεν γνωρίζουμε τίποτε γύρω από τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της στον ανθρώπινο οργανισμό.

Ο λόγος που τα άσπορα σταφύλια είναι συγκριτικά χειρότερα

Αντίθετα, τα σταφύλια με σπόρους περιέχουν OPC - ένα είδος αντιοξειδωτικού - το οποίο συνδέεται μεταξύ άλλων άμεσα με τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς μας, τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του οργανισμού μας, και την υποστήριξη του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Και αυτοί είναι πολύ σοβαροί λόγοι, ώστε να επιλέξετε με την επόμενη αγορά σας οπωσδήποτε την έκδοση των σταφυλιών με σπόρους από το ράφι των σουπερμάρκετ, επειδή οι ενώσεις αυτές που περιέχουν από τη φύση τους - όπως και τα διάφορα οφέλη τους για την υγεία μας - μιλούν από μόνα τους υπέρ αυτών.

Και μερικά ακόμη πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία γύρω από τα σταφύλια

Από βοτανική άποψη, τα σταφύλια είναι μούρα. Ακόμη κι αν κανείς μας δεν θα το υποψιαζόταν με την πρώτη ματιά, η οπτική ομοιότητα με τα σμέουρα, τα βατόμουρα και άλλα παρόμοια μούρα είναι αρχικά πού μικρή. Όμως υπάρχουν περίπου 16.000 διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιών παγκοσμίως, με σταφύλια που καλλιεργούνται ειδικά για κατανάλωση και τα οποία ονομάζονται επιτραπέζια σταφύλια, και εκείνα που προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για παραγωγή κρασιού, και τα οποία ονομάζονται οινοποιήσιμα σταφύλια. Παρεμπιπτόντως, τα κόκκινα και σκούρα μπλε σταφύλια θεωρούνται ως ιδιαίτερα υγιεινά, επειδή δεν είναι μόνο πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, αλλά περιέχουν επίσης και άφθονα δευτερογενή φυτικά συστατικά όπως φαινολικά οξέα και φλαβονοειδή. Έρευνες έχουν δείξει, πως τα φαινολικά οξέα μπορεί να παρέχουν προστασία έναντι ορισμένων μορφών καρκίνου όπως ο καρκίνος του στομάχου, του δέρματος και του πνεύμονα.


Κείμενο: Philos vom Berg

Αν σας έχει αρέσει αυτό το άρθρο, επισκευτείτε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και κοινοποιήστε το ώστε να το διαβάσουν και οι φίλοι σας. Τα button που θα σας οδηγήσουν εκεί, θα τα βρείτε στο επάνω μέρος της σελίδας αυτής.

Και, πολύ ευχαρίστως να αφήσετε και το σχόλιο σας!

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον Philos vom Berg, μπορείτε να το κάνετε σύμφωνα με τα στοιχεία που θα δείτε παρακάτω:

  • greeknet24.team@gmail.com
  • +30 231 231 1367
  • +30 6994 426971 (δωρεάν μέσω Viber messenger)
  • Philos Vom Berg
  • philosvomberg

Έχετε απορείες;

Philos vom Berg

Επικοινωνήστε με τον Philos vom Berg
μέσω του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών.

+30 2312 311367
greeknet24.team@gmail.com

Scroll to Top