Αυτό συμβαίνει αν τρώτε καθημερινά

ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι.


  • Τελευταία ενημέρωση: 12 Μαρτίου 2024
  • Χρόνος ανάγνωσης: περίπου 5 λεπτά

Αυτό συμβαίνει αν τρώτε καθημερινά ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι.

Είτε ως πρωινό, είτε μετά από μια προπόνηση, είτε ως ένα νόστιμο σνακ ενδιάμεσα: το ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι είναι πολύ δημοφιλές σε πολλούς ανθρώπους. Αυτό ισχύει μάλιστα ιδιαίτερα αν προσέχετε μια υγιεινή διατροφή. Επειδή σε σύγκριση με το κανονικό γιαούρτι, έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, λιγότερες θερμίδες και περισσότερα υγιεινά λιπαρά. Επίσης είναι υπέροχα κρεμώδες, ουδέτερο στη γεύση του, και η τέλεια βάση για διάφορα μούσλι, τηγανίτες κλπ. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμα και στα γλυκά σας.

Όμως, αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο αξίζει να προσθέσετε σε τακτική βάση το ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι στη διατροφή σας. Υπάρχουν και άλλα οφέλη για την υγεία μας που μπορεί να προσφέρει η κρεμώδης αυτή απόλαυση, όταν καταναλώνεται καθημερινά. Πάμε να δούμε αναλυτικά...

Ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι - αυτά τα οφέλη φέρνει στην υγεία μας η καθημερινή κατανάλωση:

1. Το ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι υποστηρίζει την πέψη

Το στραγγιστό γιαούρτι είναι γενικά πολύ καλό για την υγεία του εντέρου και την πέψη, λόγω πολλών ωφέλιμων μικροοργανισμών που περιέχει. Επειδή το γιαούρτι αυτό είναι ένα τρόφιμο, το οποίο έχει υποστεί ζύμωση, με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε προβιοτικά (ζωντανά βακτήρια που ζουν στο έντερο μας και φροντίζουν για μια υγιή ισορροπία σε αυτό) σε σύγκριση με άλλα είδη γιαουρτιού. Εξασφαλίζουν, πως τα καλά βακτήρια θα πολλαπλασιάζονται στο έντερο μας, και επομένως βρίσκονται σε καλύτερη θέση να αποκρούσουν τα επιβλαβή βακτήρια.

2. Το ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα

Όχι μόνο μπορεί να υποστηριχθεί η πέψη μας με τη βοήθεια του στραγγιστού γιαουρτιού, όμως η καθημερινή κατανάλωση του μπορεί επίσης να ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Κάποιες έρευνες έχουν δείξει, πως τα πλούσια σε προβιοτικά, ζυμωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα - όπως το ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι - μπορεί να βελτιώσουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

3. Το ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β12

Το στραγγιστό γιαούρτι, ειδικά η ποικιλία χωρίς πολλά λιπαρά, είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β12, η ​​οποία είναι μια απαραίτητη θρεπτική ουσία για τον σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων, το νευρικό σύστημα και την παραγωγή ενέργειας. Σύμφωνα με το USDA, ένα φλιτζάνι 156 γραμμαρίων καλύπτει περίπου το 45 τοις εκατό των ημερήσιων αναγκών μας. Μια εξαιρετική εναλλακτική αντί του βόειου κρέατος ή του τόνου, που κατά τα άλλα χρησιμεύουν επίσης ως πηγή βιταμίνης Β12 για τον οργανισμό μας - δεν νομίζετε;

4. Το ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι βοηθάει στην απώλεια βάρους

Παρά την αρκετά υψηλή περιεκτικότητά του σε λιπαρά, το στραγγιστό γιαούρτι είναι ένα καλό λευκό ενισχυτικό της απώλειας βάρους. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες διασφαλίζει πως θα νιώθουμε χορτάτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μελέτες έχουν δείξει επίσης, πως μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες ενισχύει το μεταβολισμό μας.

5. Το ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι μας κάνει λιγότερο ευάλωτους σε λοιμώξεις

Το 70 τοις εκατό του ανοσοποιητικού μας συστήματος βρίσκεται στο εντερικό μας σύστημα. Δεδομένου ότι οι διάφορες καλλιέργειες προβιοτικών θεωρούνται γενικά πολύ ευεργετικές για την υγεία του εντέρου, είναι λογικό πως και η κατανάλωση στραγγιστού γιαουρτιού ενισχύει επίσης το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Διάφορες μελέτες έχουν ήδη δείξει, πως η λήψη προβιοτικών μείωσε τη διάρκεια και τη συχνότητα των κρυολογημάτων. Ειδικά για την κρύα περίοδο του χρόνου, είναι μια πολύ αξιόλογη επιλογή της διατροφής μας.


Κείμενο: Philos vom Berg

Αν σας έχει αρέσει αυτό το άρθρο, επισκευτείτε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και κοινοποιήστε το ώστε να το διαβάσουν και οι φίλοι σας. Τα button που θα σας οδηγήσουν εκεί, θα τα βρείτε στο επάνω μέρος της σελίδας αυτής.

Και, πολύ ευχαρίστως να αφήσετε και το σχόλιο σας!

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον Philos vom Berg, μπορείτε να το κάνετε σύμφωνα με τα στοιχεία που θα δείτε παρακάτω:

  • greeknet24.team@gmail.com
  • +30 231 231 1367
  • +30 6994 426971 (δωρεάν μέσω Viber messenger)
  • Philos Vom Berg
  • philosvomberg

Έχετε απορείες;

Philos vom Berg

Επικοινωνήστε με τον Philos vom Berg
μέσω του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών.

+30 2312 311367
greeknet24.team@gmail.com

Scroll to Top