Φισετίνη:

Η θαυματουργή ουσία για τη μακροζωία;


  • Τελευταία ενημέρωση: 12 Μαρτίου 2024
  • Χρόνος ανάγνωσης: περίπου 5 λεπτά

Φισετίνη: Η θαυματουργή ουσία για τη μακροζωία; Τι λένε τα τρέχοντα ερευνητικά αποτελέσματα.

Στον κόσμο των συμπληρωμάτων διατροφής, ένα νέο αστέρι έρχεται στο προσκήνιο: η φισετίνη. Σε ένα πολύ καλά ενημερωμένο άρθρο, η ειδικός σε θέματα μακροζωίας Nina Ruge, αποκαλύπτει την συναρπαστική δράση αυτής της φυτικής ουσίας, η οποία παράγεται τόσο από τις φράουλες όσο και συνθετικά. Η φισετίνη ανήκει στην κατηγορία των σενολυτικών, και δείχνει τη δυνατότητα καταπολέμησης των "ζόμπι κυττάρων" στο σώμα μας. Όμως, τι ακριβώς είναι αυτά τα κύτταρα και ποιες αξιόπιστες πληροφορίες υπάρχουν γύρω από τις επιπτώσεις της φισετίνης; Αυτό το άρθρο μου, θα σας προσφέρει μια γενική εικόνα, σχετικά με το τι έχουν να πουν η επιστήμη και οι χρήστες για την χρήση της φισετίνης.

Φισετίνη: Ένα πολλά υποσχόμενο συμπλήρωμα διατροφής

Η λήψη της φισετίνης στοχεύει στην προώθηση της υγείας και της μακροζωίας. Ως σενολυτικό - μια ουσία που είναι σε θέση να εξαλείψει τα γηρασμένα κύτταρα - η φισετίνη αποτελεί ιδιαίτερο επίκεντρο της έρευνας. Τα γηρασμένα κύτταρα, που συχνά αποκαλούνται και ως "κύτταρα ζόμπι", είναι κύτταρα που αρνούνται να πεθάνουν, με αποτέλεσμα να εκκρίνουν φλεγμονώδεις ουσίες. Η φισετίνη - που καταναλώνεται σε υψηλές δόσεις - έχει την ικανότητα να σκοτώνει αυτά τα κύτταρα, και επομένως θα μπορούσε να έχει μια θετική επίδραση στην υγεία και να επιβραδύνει τις διαδικασίες που σχετίζονται με την γήρανση.

Η επιστήμη για τα "κύτταρα ζόμπι"

Τα "κύτταρα ζόμπι" - επιστημονικά γνωστά ως γηρασμένα κύτταρα - είναι κύτταρα που διασπούν τον φυσιολογικό κυτταρικό κύκλο. Σταματούν να εκπληρώνουν τη συγκεκριμένη λειτουργία τους στον οργανισμό και προάγουν τις φλεγμονώδεις διεργασίες. Το ιδιαίτερο με αυτά τα κύτταρα είναι η αντίστασή τους στη φυσική διαδικασία του κυτταρικού θανάτου. Μπορούν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στα γύρω κύτταρα και να συμβάλλουν στις διαδικασίες γήρανσης και σε διάφορες ασθένειες.

Έρευνα και ευρήματα γύρω από τη φισετίνη

Η φισετίνη έχει αποτελέσει αντικείμενο πολυάριθμων μελετών, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που πραγματοποιήθηκαν σε αναγνωρισμένα ιδρύματα όπως η Mayo Clinic. Εκεί, η φισετίνη δοκιμάστηκε σε χαμηλές δόσεις μαζί με το χημικοθεραπευτικό φάρμακο dasatinib για την καταπολέμηση των γηρασμένων κυττάρων. Αν και η φισετίνη εξακολουθεί να υστερεί σε σχέση με τη σχετική ουσία κερσετίνη όσον αφορά την κλινική έρευνα, ορισμένοι άνθρωποι - όπως ο επενδυτής και υποστηρικτής της μακροζωίας Michael Greve - χρησιμοποιούν ήδη την φισετίνη από μόνοι τους. Ο Greve πειραματίζεται με υψηλές δόσεις των 1.500 mg μία φορά το μήνα για τρεις συνεχόμενες ημέρες.

Διαθεσιμότητα και ασφάλεια της φισετίνης

Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν μόνοι τους τη φισετίνη, η δραστική αυτή ουσία είναι ήδη προσβάσιμη στην αγορά. Διατίθεται τόσο στη φυτική της μορφή από φράουλες, όσο και στην συνθετική, και μπορεί να αγοραστεί στα φαρμακεία ή μέσω του διαδικτύου. Παρά το θετικό ιστορικό ασφάλειας μέχρι στιγμής, συνιστάται να δίνετε προσοχή στην προέλευση και την ποιότητα της ουσίας αυτής, ειδικά όταν λαμβάνεται σε υψηλές δόσεις. Η ειδικός Nina Ruge συνιστά να προτιμάτε προϊόντα από αξιόπιστες πηγές, όπως αυτά που κατασκευάζονται στη Γερμανία, την Αυστρία ή την Ελβετία.

Η δημοσιότητα της φισετίνης αρχίζει ολοένα και να αυξάνεται, καθώς - τόσο η έρευνα, όσο και η εμπειρία των χρηστών - ρίχνουν όλο και περισσότερο φως στα πιθανά οφέλη αυτού του συμπληρώματος διατροφής. Με την ικανότητά της να καταπολεμά τα γηρασμένα κύτταρα, η φισετίνη θα μπορούσε να γίνει ένα σημαντικό συστατικό για την καταπολέμηση της γήρανσης και κάποιων συγκεκριμένων ασθενειών, που παρατηρούνται κυρίως σε άτομα μεγάλης ηλικίας.


Κείμενο: Philos vom Berg

Αν σας έχει αρέσει αυτό το άρθρο, επισκευτείτε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και κοινοποιήστε το ώστε να το διαβάσουν και οι φίλοι σας. Τα button που θα σας οδηγήσουν εκεί, θα τα βρείτε στο επάνω μέρος της σελίδας αυτής.

Και, πολύ ευχαρίστως να αφήσετε και το σχόλιο σας!

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον Philos vom Berg, μπορείτε να το κάνετε σύμφωνα με τα στοιχεία που θα δείτε παρακάτω:

  • greeknet24.team@gmail.com
  • +30 231 231 1367
  • +30 6994 426971 (δωρεάν μέσω Viber messenger)
  • Philos Vom Berg
  • philosvomberg

Έχετε απορείες;

Philos vom Berg

Επικοινωνήστε με τον Philos vom Berg
μέσω του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών.

+30 2312 311367
greeknet24.team@gmail.com

Scroll to Top