Η καθημερινότητα ως Love-Killer:

τι μπορείτε να κάνετε για να ανανεώσετε τη σχέση σας.


  • Τελευταία ενημέρωση: 07 Απριλίου 2024
  • Χρόνος ανάγνωσης: περίπου 15 λεπτά

Η καθημερινότητα ως Love-Killer: τι μπορείτε να κάνετε για να ανανεώσετε τη σχέση σας.


Ποιος δεν το παρατηρήσει: Στην αρχή μιας σχέσης, οι περισσότεροι πρόσφατα ερωτευμένοι άνθρωποι, δεν μπορούν να κρατήσουν τα χέρια τους μακριά ο ένας από τον άλλον. Κι όμως κάποια στιγμή - αργά ή γρήγορα - αρχίζει να επικρατεί σε πολλά ζευγάρια μια μονοτονία. Η γκρίζα καθημερινότητα έχει εισέλθει για τα καλά μέσα τους, κάτι που παρατηρείται ακόμα και στην ερωτική ζωή του ζευγαριού. Σε αυτό μου το άρθρο, θα σας μιλήσω γύρω από αυτό το πρόβλημα και για το τι μπορείτε να κάνετε, ώστε να αναβιώσετε την ερωτική σας ζωή ως ζευγάρι.

Δυστυχώς, κάποτε έρχεται η στιγμή αυτή: από τη φωτιά του πάθους που επικρατεί σε μια νέα σχέση, αναπόφευκτα δημιουργείται η ρουτίνα. Όχι μόνο η σεξουαλική επιθυμία, αλλά και η επιθυμία για τις μεταξύ τους κοινωνικές δραστηριότητες αρχίζουν σταδιακά να μειώνονται.

Η γκρίζα καθημερινότητα

Και αντί να επιδίδεται κανείς μέσα στη σχέση σε παιχνίδια άγριας αγάπης και να πυροδοτεί ρομαντικά πυροτεχνήματα όπως πριν, η τηλεόραση τρεμοπαίζει όλο και πιο συχνά το βράδυ μέχρι που το Sleep-Modus εκτοξεύσει και τους δύο στο βασίλειο των ονείρων. Αυτό που κάποτε ήταν ενδιαφέρον και συναρπαστικό να ανακαλύπτεις στον άνθρωπο σου, τώρα με την πάροδο του χρόνου απλώς ξεθωριάζει. Και από την στιγμή που ο σύντροφός σας αρχίζει να ροχαλίζει δίπλα σας, αρχίζετε να συνειδητοποιείτε: η επίφοβη γκρίζα καθημερινότητα, έχει εισέλθει στη ζωή σας.

Φυσικά, ένα βαθύ είδος οικειότητας και μια συγκεκριμένη ρουτίνα είναι μέρος μιας ενήλικης και μακροχρόνιας σχέσης - αυτή είναι η πορεία των πραγμάτων και κάτι τέτοιο είναι απολύτως φυσιολογικό. Τι μπορείτε όμως να κάνετε, ώστε να διατηρήσετε ακόμα και σε μια μακροχρόνια σχέση την επιθυμία ο ένας για τον άλλον;

Date-Nights

Σε ποιον δεν αρέσει, να θυμάται τα πρώτα ραντεβού και τις συναντήσεις που είχε με τον σύντροφό του; Αντί να βυθίζεστε στις παλιές αναμνήσεις και να χάνεστε στην αιώνια νοσταλγία όλων όσων ήταν πιο ωραία, αυτό θα ήταν ίσως το κλειδί της λύσης: βγείτε και πάλι με τον άνθρωπο σας πιο συχνά, τολμήστε να δοκιμάσετε κάτι καινούριο, ίσως και κάτι ασυνήθιστο - και βρεθείτε μεταξύ σας και πάλι, με έναν νέο τρόπο.

Ακόμη και ένα ρομαντικό δείπνο σε κάποιο εστιατόριο που δεν έχετε ξαναπάει, το οποίο θα συνεχίζει με μια επίσκεψη στον κινηματογράφο, θα μπορούσε πραγματικά να κάνει θαύματα - ειδικά, αν στην αρχή του ραντεβού δεν μεταβείτε μαζί στο ίδιο μέρος.

Επιτρέψτε μεταξύ σας και πάλι το φλερτ

Σίγουρα, έχετε κοιτάξει ένα εκατομμύριο φορές ο ένας στα μάτια του άλλου, και ήδη γνωρίζετε πολύ καλά τι είναι αυτό που εκτιμά ο σύντροφός σας στο άτομο σας. Όμως πιστέψτε με, δεν βλάπτει εάν τα ακούσετε και πάλι από τον άνθρωπό σας και αντίστροφα. Ακόμη και σε μια μακροχρόνια σχέση, θα πρέπει να κάνετε τακτικά ο ένας στον άλλο κάποια κομπλιμέντα που θα εννοείτε, και προσπαθήστε να φλερτάρετε και πάλι ο ένας με τον άλλον σε κάποιες ιδιαίτερες στιγμές. Κοιτάξτε ο ένας βαθιά μέσα στα μάτια του άλλου, και πείτε στον άνθρωπο σας τι είναι αυτό που σας αρέσει σε αυτόν και εκτιμάτε τόσο.

Εκτεταμένο Petting

Αν η σεξουαλική σας ζωή έχει χαθεί λίγο τους τελευταίους μήνες ή αν κυριαρχεί στη σχέση σας η τυπική ρουτίνα, θα μπορούσατε να προσπαθήσετε να πλησιάσετε ο ένας τον άλλον με έναν παιχνιδιάρικο τρόπο. Ακόμη και όσοι είναι σε σχέση για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορούν με κάποια χάδια να κάνουν καλό στη σχέση τους. Αφιερώστε τον χρόνο που χρειάζεται και αφοσιωθείτε με απαλές κινήσεις στα σώματά σας.

Και ίσως εκείνη την στιγμή, να μην καταλήξετε να κάνετε έρωτα με τον άνθρωπο σας - όπως παλιά, όταν ήσασταν ακόμη έφηβοι. Αυτό όμως, αρχικά μειώνει την πίεση για απόδοση και στη συνέχεια αυξάνει την επιθυμία του ενός για τον άλλον, από την οποία μπορείτε μελλοντικά να επωφεληθείτε και οι δύο. Με αυτή την κίνηση, θα μπορέσετε να γνωρίσετε και να εκτιμήσετε τα κορμιά σας με έναν νέο τρόπο.

Ανακαλύψτε νέα πάθη

Έχετε μιλήσει πραγματικά με τον σύντροφό σας για όλες σας τις σεξουαλικές προτιμήσεις; Πολλοί άνθρωποι έχουν ταμπού, και δεν τολμούν να μιλήσουν ανοιχτά και ειλικρινά γύρω αυτό το θέμα με τον άνθρωπό τους.

Έχετε ερωτικές προτιμήσεις που δεν έχετε ακόμη αποκαλύψει στον σύντροφό σας; Σε μια μελέτη αποδείχθηκε, πως περισσότεροι από το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων δεν είχαν συζητήσει ποτέ με το άτομο της σχέσης τους όλες τις ερωτικές τους προτιμήσεις - ιδιαίτερα οι άνδρες, είναι επάνω σε αυτό πιο μυστικοπαθείς από τις γυναίκες. Και, ένας στους πέντε ανθρώπους σε μια σχέση δεν λέει ανοιχτά τι επιθυμεί σεξουαλικά.

Προσπαθήστε να ξεφύγετε από τη σκιά σας και να γίνετε σε αυτό το θέμα πιο ανοιχτοί. Ίσως μπορέσετε να εμπνευστείτε μαζί με τον άνθρωπο σας από μια καλής ποιότητας ερωτική ταινία ή προσπαθήσετε να εμπλουτίσετε τη σεξουαλική σας ζωή ακόμη και με ερωτικά παιχνίδια. Ακόμη και ένα ασυνήθιστο μέρος για κάποιες όμορφες στιγμές μεταξύ σας, θα μπορούσε να προσφέρει στη σχέση σας έντονες και διαμορφωτικές αναμνήσεις.

Τα κοινά χόμπι δημιουργούν μια σύνδεση

Αντί για το πολλοστό επεισόδιο της τελευταίας σειράς του Netflix και με τα κουτιά της πίτσας να συσσωρεύονται στη γωνία με τα ανακυκλώσιμα, θα μπορούσατε να ανακαλύψετε και πάλι κάποια νέα, κοινά χόμπι. Γιατί να μην κουνήσετε τα μουδιασμένα από τον πολύ καναπέ πόδια σας μαζί, πηγαίνοντας κάπου για χορό;

Ή θα μπορούσατε να ανακαλύψετε τους γαστρονομικούς σας ορίζοντες, και να βρείτε μια νέα έμπνευση σε κάποιο μάθημα μαγειρικής για ζευγάρια. Αυτό μάλιστα, θα έχει σίγουρα και μια θετική επίδραση στη σχέση σας μελλοντικά. Αν σας αρέσει κάτι λίγο πιο περιπετειώδες, θα μπορούσατε να κλείσετε μαζί μια περιοδεία Rafting ή ίσως να κανονίσετε να κάνετε μια αναρρίχηση κλειστού χώρου ή Bungee Jumping.

Η σεξουαλική συμπεριφορά των Ευρωπαίων

Ποια είναι όμως η γενική κατάσταση της ευρωπαϊκής σεξουαλικής συμπεριφοράς; Σε μια μελέτη του 2020, 4.955 άτομα ηλικίας μεταξύ 18 και 55 ετών ερωτήθηκαν για να ερευνήσουν περαιτέρω τη σχέση μεταξύ της υγείας και της σεξουαλικής ζωής.

Καμία σχέση μεταξύ ηλικίας και σεξουαλικής ικανοποίησης

Η σχέση μεταξύ της ηλικίας και της σεξουαλικής ικανοποίησης, δεν κατάφερε να αποδειχθεί τόσο για τους άνδρες, όσο για τις γυναίκες. Οι σεξουαλικά ενεργοί ελεύθεροι, είναι πιο συχνά δυσαρεστημένοι με τη σεξουαλική τους ζωή, σε σχέση με τα άτομα που βρίσκονται σε μια σχέση. Όμως, όσο μεγαλύτερης διάρκειας είναι η σχέση, τόσο περισσότερο μειώνεται και η σεξουαλική ικανοποίηση. Επίσης, όσο χειρότερη είναι η υγεία, τόσο μεγαλύτερη είναι και η σεξουαλική δυσαρέσκεια. Και τέλος, όσοι δήλωσαν πως κατανάλωναν πολύ αλκοόλ, στην έρευνα ήταν επίσης λιγότερο ικανοποιημένοι με τη σεξουαλική τους ζωή.


Κείμενο: Philos vom Berg

Αν σας έχει αρέσει αυτό το άρθρο, επισκευτείτε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και κοινοποιήστε το ώστε να το διαβάσουν και οι φίλοι σας. Τα button που θα σας οδηγήσουν εκεί, θα τα βρείτε στο επάνω μέρος της σελίδας αυτής.

Και, πολύ ευχαρίστως να αφήσετε και το σχόλιο σας!

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον Philos vom Berg, μπορείτε να το κάνετε σύμφωνα με τα στοιχεία που θα δείτε παρακάτω:

  • greeknet24.team@gmail.com
  • +30 231 231 1367
  • +30 6994 426971 (δωρεάν μέσω Viber messenger)
  • Philos Vom Berg
  • philosvomberg

Έχετε απορείες;

Philos vom Berg

Επικοινωνήστε με τον Philos vom Berg
μέσω του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών.

+30 2312 311367
greeknet24.team@gmail.com

Scroll to Top