Αυτά είναι τα 7 πρότυπα συμπεριφοράς,

τα οποία μπορεί να διώξουν έναν άντρα.


  • Τελευταία ενημέρωση: 29 Μαΐου 2024
  • Χρόνος ανάγνωσης: περίπου 15 λεπτά

Αυτά είναι τα 7 πρότυπα συμπεριφοράς, τα οποία μπορεί να διώξουν έναν άντρα.


Ορισμένες φορές, η συμπεριφορά μιας γυναίκας μπορεί να οδηγήσει έναν άντρα σε μεγάλη απογοήτευση. Σε αυτό το άρθρο μου, θα σας μιλήσω για εκείνες τις συμπεριφορές, που θα κάνουν έναν άντρα να απομακρυνθεί από την σύντροφό του, ή θα τον οδηγήσουν πιθανότατα ακόμη και στο χωρισμό!

Σύμφωνα με τους άντρες, αυτοί είναι οι 7 χειρότεροι killer μιας σχέσης.

Η εύρεση ενός κατάλληλου συντρόφου μπορεί να είναι κάτι δύσκολο, όμως εξίσου δύσκολο είναι και να κρατηθεί υγιής μια μακροχρόνια σχέση. Αρκετοί άνθρωποι έχουν στο μυαλό τους κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις και προσδοκίες, τις οποίες θα πρέπει να διαθέτει το άλλο άτομο, και για να λειτουργήσει σωστά μια σχέση απαιτεί αρκετή προσπάθεια και από τους δύο - πάρα πολλή προσπάθεια. Για να μην υπάρχουν μεταξύ τους προβλήματα, δύο άνθρωποι θα πρέπει να συναντηθούν όχι μόνο την την κατάλληλη στιγμή, αλλά πρέπει επίσης να είναι πρόθυμοι και οι δυο να επενδύσουν - τόσο σε συναισθήματα όσο και σε χρόνο. Μόλις τελειώσει η πρώτη φάση του τρελού έρωτα, ακολουθεί η καθημερινότητα. Και ακριβώς τότε γίνεται σαφές πόσο καλά ταιριάζουν, όταν η εργασία τους, τα χόμπι τους, οι φίλοι και οι μικρές και μεγάλες προκλήσεις στη ζωή τους θα πρέπει ξαφνικά να συνδυαστούν μεταξύ τους.

Οι σχέσεις χρειάζονται υπομονή, αποδοχή, αναγνώριση, διάθεση για συμβιβασμό, ειλικρίνεια και πολύ καλή επικοινωνία. Αν σε ένα ζευγάρι τα άτομα δεν επικοινωνούν ανοιχτά και ειλικρινά μεταξύ τους, αυτό όχι μόνο θα έχει έναν αρνητικό αντίκτυπο στη σχέση, αλλά θα την θέσει μάλιστα και σε κίνδυνο. Όμως αυτό δεν είναι το μόνο που θα μπορούσε να οδηγήσει στο τέλος μιας σχέσης. Υπάρχουν και ορισμένα χαρακτηριστικά και πράξεις, οι οποίες μέσα σε αυτή είναι μια πλήρης καταστροφή. Κάποιοι ειδικοί ψυχολόγοι σε θέματα σχέσεων πραγματοποίησαν μια μελέτη, στην οποία ερωτήθηκαν περίπου 6.500 άνδρες. Σύμφωνα με τις απαντήσεις που έλαβαν, ο πιο συνηθισμένος λόγος ενός χωρισμού είναι η ίδια η μακροχρόνια σχέση. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό 71 τοις εκατό των ανδρών, θα χώριζε σε μια τέτοια περίπτωση. Επίσης πολύ ενδιαφέρον: το 58 τοις εκατό των ανδρών χώρισαν, επειδή ο σύντροφός τους παραμέλησε την προσωπική του υγιεινή.

1. Έλεγχος

Η εμπιστοσύνη είναι μέσα σε μια σχέση επίσης ένας πολύ σημαντικός πυλώνας. Εάν δεν εμπιστεύεστε τον σύντροφο σας, θα πρέπει να αναρωτηθείτε για ποιόν λόγο. Έχει αυτό να κάνει με τον εαυτό σας - πχ με την αυτοεκτίμησή σας - ή υπάρχει κάποιος άλλος συγκεκριμένος λόγος ή ίσως μάλιστα και περισσότεροι;

Εάν θέλετε να γνωρίζετε συνεχώς πού και με ποιόν βρίσκεται, εάν ελέγχετε κρυφά το κινητό του τηλέφωνο ή τον κατασκοπεύετε με άλλους τρόπους, αυτά είναι συμπεριφορές που χαρακτηρίζονται από μια τεράστια κόκκινη σημαία - τόσο για εκείνον όσο και για τον ίδιο σας τον εαυτό. Ο υπερβολικός έλεγχος μπορεί να αφαιρέσει από τον άλλο τον αέρα που χρειάζεται για να αναπνεύσει μέσα στη σχέση, και μπορεί να τον κάνει πολύ γρήγορα να αισθανθεί πιεσμένος μέσα σε αυτή. Και αυτό - σύμφωνα με μια μελέτη - δεν θα πάει για πολύ καιρό καλά. Για το 64 τοις εκατό των ερωτηθέντων της μελέτης αυτής, αυτή η ακραία συμπεριφορά εκ μέρους της γυναίκας, είναι ένας λόγος χωρισμού.

2. Έλλειψη εκτίμησης

Κανένα ευχαριστώ, καθόλου καλά λόγια και καλές πράξεις σε πλήρη έλλειψη; Όταν οι άντρες αρχίσουν να νιώθουν πως δεν τους εκτιμούν, αργά ή γρήγορα θα φύγουν, αυτό είναι ευκατανόητο. Άλλωστε, ποιος δεν επιθυμεί την αναγνώριση και την εκτίμηση από την σύντροφο του; Αυτή η έλλειψη μπορεί να γίνει ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα - ειδικά μέσα στη σχέση - και η δυσαρέσκεια θα αρχίσει να εξαπλώνεται.

Το να έχει βρει κανείς σπουδαίους ανθρώπους στη ζωή του και έναν σύντροφο, ο οποίος θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια και θα τον αγαπά, είναι κάτι ανεκτίμητο. Μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό, και προσπαθήστε να δείχνετε την εκτίμησή σας, για παράδειγμα με κάποια μικρά κομπλιμέντα, με ένα ευχαριστώ ή ακόμη και με κάποιες ευγενικές χειρονομίες.

3. Έλλειψη οικειότητας

Για τους περισσότερους ανθρώπους, το σεξ σε μια σχέση είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα. Και αυτό, επειδή έχει να κάνει με το ότι ένα άτομο νιώθει επιθυμητό, με το ότι ζει τις δικές του φαντασιώσεις και νιώθει ιδιαίτερα κοντά και ευχάριστα δίπλα στον άνθρωπο του. Όμως η καθημερινή ζωή - και ειδικότερα κάποιες ρουτίνες - μπορεί να γίνουν πολύ επικίνδυνες. Είναι όμως απολύτως φυσιολογικό, κάποια στιγμή το σεξ να γίνεται λιγότερο συχνό και να μειώνεται η διάθεση για σεξουαλικά παιχνίδια.

Ωστόσο, τόσο εσείς - όσο και ο σύντροφος σας - δεν θα πρέπει να αφήσετε αυτή την μπάλα να φύγει από τα χέρια σας. Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, περίπου το 22 τοις εκατό των ανδρών χωρίζουν όταν είναι σεξουαλικά δυσαρεστημένοι μέσα στη σχέση τους. Αφιερώστε λοιπόν λίγο χρόνο στον σύντροφό σας και προσπαθήστε να μην χάσετε αυτό το πάθος σας. Το σεξ ανήκει μάλιστα ανάμεσα στις βασικές εργασίες που θα πρέπει να κάνει κανείς μέσα σε μια σχέση.

4. Υπερβολική κριτική

Γκρινιάζετε συνεχώς και παραπονιέστε; Δεν είναι και τόσο καλή ιδέα! Επειδή, σε κανέναν δεν αρέσει να ακούει συνεχώς αρνητικά πράγματα για τον εαυτό του ή γενικά. Εάν αρχίσετε να επικρίνετε κάθε μικρή κίνηση του συντρόφου σας, θα πρέπει να αναλογιστείτε τη συμπεριφορά σας και να αναρωτηθείτε τον λόγο που προκαλεί αυτή την συμπεριφορά. Είστε ακόμη ευτυχισμένη μέσα στη σχέση σας; Εξακολουθείτε να τον αγαπάτε ακόμη;

Είναι πραγματικά ο κατάλληλος για εσάς; Θα πρέπει τότε οπωσδήποτε να βάλετε ένα οριστικό τέλος - ή στην συνεχή κριτική σας, ή αλλιώς στη σχέση σας. Διαφορετικά, θα συνεχίσετε να είστε και οι δύο δυστυχισμένοι, μέχρι την στιγμή εκείνη που ο σύντροφός σας θα είναι εκείνος που τραβήξει τα χαλινάρια και θα φύγει. Θέλετε πραγματικά να το ρισκάρετε;

5. Έλλειψη χιούμορ

Οι άντρες εκείνοι, οι οποίοι δεν μπορούν να γελάσουν για κάτι με τη σύντροφό τους, κάποια στιγμή γίνονται δυσαρεστημένοι. Επειδή το χιούμορ στη σχέση συμβάλλει σε μια ισχυρή σύνδεση των δυο ατόμων. Αν δεν υπάρχει κάτι στη σχέση σας που θα σας κάνει να γελάσετε, τότε λείπει η αίσθηση του χιούμορ και της ελαφρότητας. Ο σύντροφός σας είναι κάτι περισσότερο από ένας απλός συνοδοιπόρος και εραστής, και θα πρέπει να του αφιερώνετε μεγαλύτερη προσοχή από ότι κάνετε στον καλύτερο φίλο σας.

6. Απάτη

Η απάτη εξακολουθεί να είναι ένας από τους κύριους λόγους, για τον οποίο χωρίζουν οι άνδρες. Η μελέτη έχει δείξει, πως το 45 τοις εκατό των ανδρών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν, πως σε μια τέτοια περίπτωση θα διέλυαν αμέσως την σχέση. Η απάτη αρρωσταίνει το "εγώ" ενός ανθρώπου, καταστρέφει κάθε μορφή εμπιστοσύνης που είχε, και γενικά είναι κάτι που απλά πληγώνει αφάνταστα.

Ακόμη κι αν έχει συμβεί μόνο μία και μοναδική φορά, το να καταλήξει κανείς στο κρεβάτι με ένα άλλο άτομο, μπορεί να καταστρέψει πάρα πολλά μέσα σε μια σχέση. Θέλετε πραγματικά να το ρισκάρετε; Μόνο σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις καταφέρνουν οι δυο σύντροφοι να έρθουν και πάλι κοντά ο ένας στον άλλον και να καταφέρουν να σώσουν τη σχέση τους σε τέτοιο σημείο, ώστε να εμπιστεύονται και πάλι ο ένας τον άλλον και να είναι ευτυχισμένοι μαζί. Εσείς θα μπορούσατε να συγχωρήσετε μια τέτοια ανάρμοστη συμπεριφορά του συντρόφου σας; Είναι πολύ δύσκολο να το πει κανείς με σιγουριά. Γιαυτό είναι καλύτερα να μην το αφήσετε εξαρχής να φτάσει σε αυτό το σημείο.

7. Συνεχείς καβγάδες

Ένας καβγάς είναι - όπως και κάποια άλλα πράγματα εξάλλου - ένα μέρος της σχέσης. Είναι απολύτως φυσιολογικό μέσα στη σχέση σας να μην συμφωνείτε σε κάποια πράγματα, και μερικές φορές ίσως ακόμη και να πληγώνετε με τα λόγια σας ο ένας τον άλλον. Οι άνθρωποι είναι πολύ ιδιαίτερα πλάσματα, με τα ατομικά τους χαρακτηριστικά και επιθυμίες. Και επίσης, μην αφήσουμε να μας διαφύγει, πως κανείς δεν είναι τέλειος.

Ωστόσο, αν κάποια στιγμή οι διαφωνίες σας ξεφύγουν από τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να αναζητείτε συνεχώς να βρείτε έναν λόγο ώστε να τον κατηγορήσετε ή να διαφωνήσετε μαζί του, αυτό καταλήγει να είναι μια τοξική συμπεριφορά. Μακροπρόθεσμα αυτή η συμπεριφορά σας θα καταλήξει να του δημιουργήσει ένα τεράστιο ψυχολογικό βάρος, το οποίο αρχικά θα τον κάνει δυστυχισμένο και στη συνέχεια θα τον αναγκάσει να χωρίσει.


Κείμενο: Philos vom Berg

Αν σας έχει αρέσει αυτό το άρθρο, επισκευτείτε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και κοινοποιήστε το ώστε να το διαβάσουν και οι φίλοι σας. Τα button που θα σας οδηγήσουν εκεί, θα τα βρείτε στο επάνω μέρος της σελίδας αυτής.

Και, πολύ ευχαρίστως να αφήσετε και το σχόλιο σας!

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον Philos vom Berg, μπορείτε να το κάνετε σύμφωνα με τα στοιχεία που θα δείτε παρακάτω:

  • greeknet24.team@gmail.com
  • +30 231 231 1367
  • +30 6994 426971 (δωρεάν μέσω Viber messenger)
  • Philos Vom Berg
  • philosvomberg

Έχετε απορείες;

Philos vom Berg

Επικοινωνήστε με τον Philos vom Berg
μέσω του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών.

+30 2312 311367
greeknet24.team@gmail.com

Scroll to Top